Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny kawowe z czekoladą
Kroki postępowania
Rozkładam papilotki w blasze na muffiny. Do papilotek nakładam połowę masy, do każdego otworu wkładam po kostce czekolady i przykrywam pozostałym ciastem.
masło | 100 g |
mleko | 1/2 szkl. |
jajko | 1 szt. |
kawa rozpuszczalna | 2 łyż. |
cukier | 2/3 szkl. |
mąka pszenna | 1,75 szkl. |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżecz. |
czekolada gorzka | 12 kostek |
woda | 2 (gorąca) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: