Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny jogurtowe z krówkami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier 100 g
masło 100 g
jogurt owocowy 150 g
mąka orkiszowa 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka z ciecierzycy 50 g
cukierki krówki 100 g

Porada

Mąka orkiszowa to mąka półrazowa o typie 1050.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny jogurtowe z krówkami

1. Składniki muszą mieć temp. pokojową, masło musi być miękkie.

2. W misie miksera ubij miękkie masło z cukrem, dodawaj pojedynczo jajka, ubijaj cały czas. Dodawaj partiami jogurt (użyłam brzoskwiniowy, można wziąć dowolny) i powoli ubijaj.

3. W drugiej misce wymieszaj ze sobą mąki i proszek do pieczenia.

4. Do masy jajecznej wsyp suche składniki i wymieszaj. Krówki posiekaj na mniejsze kawałki i dodaj do ciasta, wymieszaj krótko.

5. Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Formę na muffiny z 12 otworami wyłóż papierowymi papilotkami. Ciasto wyłóż równomiernie. Piecz ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 24.06.2015 22:19
ciacho z niespodzianką :) super sprawa
marenka 24.06.2015 18:16
fajny przepis;-)
Konczi 24.06.2015 12:19
świetne muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak