Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny jajeczne z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

szpinak szklanka liści
ser pleśniowy niebieski 30 g, LAZUR
cukinia 1/2 mniejszej
papryka czerwona 1/3 niedużej
jajko 2 szt

Dodatkowo

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypiorek posiekany
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny jajeczne z warzywami

Szpinak siekam, cukinię i ser ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę kroję w małą kosteczkę.
W misce roztrzepuję jajka z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i szczypiorku.
Do jajek dodaję resztę składników, mieszam.
Sześć wgłębień od muffinów natłuszczam masłem, wypełniam masą, piekę przez 15 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.03.2017 19:59
pomysłowe śniadanie :-)
jejkuchnia 26.03.2017 11:05
Dziękuję. :)
Agnieszka-87-25 26.03.2017 08:04
bardzo poomysłowe
halina17 25.03.2017 21:29
Dobry pomysł.
wwwiolka 25.03.2017 20:56
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak