Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny jagodowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 szklanka
cukier 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier wanilinowy 2 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej roślinny 1/3 szklanka
mleko 1/2 szklanka
jagody 1 szklanka
cukier puder 1/2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny jagodowe

W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Do składników suchych dodać mokre i wymieszać niedbale, tylko do nawilżenia składników suchych. Jagody umyć i osuszyć. Dwie łyżki jagód odłożyć. Resztę wsypać do masy i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Na wierzchu muffinek ułożyć po kilka jagód. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka) i piec około 25 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 04.12.2013 09:30
są po prostu pyszne!
Adam/ZUB3R 01.09.2013 11:57
smaczne babeczki
krystyna330 13.07.2013 11:25
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak