Muffiny gryczane z twarogiem i nutką mięty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    250 g
  • olej

    1/4 szklanki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt.
  • mięta suszona

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • twarożek

    200 (śniadaniowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy wymieszać.
W osobnej misce wymieszać śmietanę, jajko i olej.
Połączyć zawartość obu misek i delikatnie wymieszać, na koniec dodać twarożek.

Wyłożyć do foremek lub kokilek z papilotkami do wysokości 2/3 foremki. Na koniec każdą babeczkę posypać słonecznikiem. Piec ok. 30 min. w temperaturze ok. 200 stopni.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 11.02.2012 08:25
smaczne
Norgiusz 11.02.2012 08:25
smaczne
Norgiusz 11.02.2012 08:25
smaczne
mirosława4 19.01.2012 15:17
ciekawy przepis
Kas2 17.01.2012 07:27
ciekawe
caralajna 03.01.2012 14:16
<b>super przepis</b>
msmariusz 03.01.2012 13:47
oo cos innego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat