Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny do chrupania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
jajko
cukier 125 g
cukier wanilinowy
olej 80 ml
maślanka 300 g
likier kokosowy 2 łyżki
wiórki kokosowe
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
ciastka 350 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny do chrupania

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni. 12 papilotek umieścić w formie na muffiny. Ciastka pokroić na kawłki, a mąkę zmieszać z proszkiem i sodą. Jajko połączyć z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, maślanką i likierem, wszystko wymieszać. Do płynnych składników dodać suche i mieszać , aż się połączą. Dodać pokrojone ciastka. Papilotki napełnić ciastem i piec 20 minut na środkowym poziomie piekarnika. Upieczone pozostawić jeszcze 5 minut w formie i ozdobić batonikami i wiórkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 31.07.2012 20:22
najlepszyy
sznycel 22.07.2012 11:51
no, to chrupmy...
andżelika1 21.07.2012 17:30
Do chrupania dla całej rodzinki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak