Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny daktylowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 10 dag
mąka 1 szkl (kokosowa)
mąka pszenna 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 2 szt
jogurt grecki 250 ml
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,25 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny daktylowe

Kroki postępowania

1
W jednej misce wymieszać suche składniki a w drugiej mokre.
Krok 1 - Muffiny daktylowe foto
2
Do mokrych składników dodać suche.
Krok 2 - Muffiny daktylowe foto
3
Daktyle pokroić w kosteczkę. Dodać daktyle. Składniki wymieszać do ich połączenia.
Krok 3 - Muffiny daktylowe foto
4
Wlać ciasto do papilotek na 3/4 ich wysokości i piec w temp. 170 stopni przez 20 minut.
Krok 4 - Muffiny daktylowe foto
5
Ostudzić.
Krok 5 - Muffiny daktylowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.12.2015 21:21
Super slodkość.
Janina 12.09.2015 00:19
Super ciasteczka;)
misia53 11.09.2015 20:11
Świetne , apetyczne ciasteczka
olkaaa 11.09.2015 16:12
Muszę zrobić.
Alex_M 11.09.2015 13:25
fajne babeczki :)
Mniam 11.09.2015 11:29
Wspaniałe muffinki. Przydały by mi się do kawy :)))
Łucja1 11.09.2015 11:01
bardzo smacznie wyglądają
RenataZ-et 11.09.2015 10:27
uwielbiam wszystkie muffinki :)
Futka 11.09.2015 10:26
Świetne i bardzo smaczne babeczki :)
Beata73 11.09.2015 09:34
aż ślinka cieknie jak się na nie patrzy :)
Motorek 11.09.2015 09:32
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak