Muffiny czekoladowe z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3,5 szklanki
  • kakao

    0,5 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    4 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • mleko

    2 szklanki
  • jajko

    4 jajka
  • olej

    1 szklanka
  • twaróg

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg mieszamy z 0,5 szklanki cukru i 2 żółtkami. Składniki sypkie tzn. mąkę, kakao, szklankę cukru, proszek do pieczenia i sól w jednej misce. Do drugiej miski wlewamy mleko, 2 jajka, 2 białka i olej. Mieszanki z obydwu misek powoli łączymy do uzyskania jednolitej masy. Do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami wykładamy na przemian masę czekoladową i twarogową aby na wierzchu była masa czekoladowa. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio przez około 25-30 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 11.11.2012 20:17
ekstra
plocia 23.05.2012 22:43
Uwielbiam je
izoldaaa6 05.01.2012 08:03
jeszcze w życiu nie jadłam mufinek - chyba muszę w końcu spróbować - te wyglądają na smakowite :)
Emilia22 02.08.2011 15:59
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat