Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 szt
cukier 3/4 szk
mąka 3/4 szk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 4 łyżki
maślanka 1/2 szk
masło 1/2 kostki
czekolada gorzka 1/2 tabliczki

Bita śmietana

śmietana kremowa 30% 0,5 l
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe z bitą śmietaną

Masło i czekoladę rozpuścić w rondelku. Zdjąć z ognia i dodać kakao, wymieszać i ostudzić.
W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać jajka z maślanką i masą czekoladową. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.
Foremki na muffiny napełniać ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę ubić wraz z cukrem pudrem i nałożyć na ostudzone muffiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 28.01.2016 13:03
muffinki pyszne
krokus 28.01.2016 11:50
Cudnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak