Muffiny czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    450 g
  • cukier

    200 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczka
  • mleko

    1 1/2 szklanka
  • czekolada deserowa

    15 dkg
  • jajko

    3 szt
  • masło

    3/4 kostki
  • czekoladowe łezki

  • dżem

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę posiekać i roztopić razem z mlekiem w kąpieli wodnej. Ostudzić. Wymieszać z jajkami i roztopionym masłem. Sypkie składniki wymieszać razem i dodać do masy jajecznej. Na końcu dodać dżem i czekoladowe łezki (do zapiekania). Przełożyć do foremek do 2/3 ich wysokości. Piec około 20 min. w tem. 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matii6 02.07.2011 19:57
poezja smaku,,wyśmienite
Beatris 20.05.2011 17:25
Mam niestety słabość do czekoladowych ciast.
Ania56 13.05.2011 11:12
bardzo dobre i proste w wykonaniu
Natalia/tubisiek 07.05.2011 14:12
dla mnie super!
Angelika10 14.03.2011 00:55
Super !
alaaa 02.03.2011 20:15
superowe
hastalavista 24.02.2011 01:43
muszą być pyszne :)
ilka_86 23.02.2011 19:59
bardzo ładne te Twoje babeczki:)
Jaheira11 19.02.2011 19:48
wyglądają świetnie- pycha:)
Neetka90 12.01.2011 19:12
wygląda naprawdę apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat