Muffiny czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    250 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    175 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • kakao

    2 łyżki
  • groszki czekoladowe

    150 g
  • gorzka czekolada

    100 g
  • mleko

    250 ml
  • masło rozpuszczone

    100 g
  • jajko

    1 szt.
  • aromat waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki dzielimy na suche i mokre. Mieszamy w osobnych miskach, następnie mokre wlać do suchych. Wkładać ciasto do wysokości 3/4 foremki. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Przed pieczeniem można udekorować posypką czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 20.12.2011 19:54
super
Natalia/tubisiek 26.09.2011 21:56
muszą być pyszne!!
Beatris 28.07.2011 13:19
Robię bardzo podobne, więc wiem, że są rewelacyjne.
agano 03.07.2011 23:49
moje ulubione
anemon 24.03.2011 07:06
przepyszne muszą być te muffiny
Ewelina47 14.03.2011 06:52
mniammm
aguus 14.02.2011 15:45
Przepyszne!
Misiabe 14.02.2011 12:27
pyyyyysznie wyglądają!!
bami 14.02.2011 10:54
uwielbiam muffiny, a Twoje wyglądają wyjątkowo smacznie! :)
minka 14.02.2011 10:16
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat