Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny amarantusowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amarantus ekspandowany 2 szklanki
jajko 2
słonecznik łuskany garść
rodzynki garść
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Porada

Dodatek sody jest opcjonalny, muffiny i tak wyrosną dzięki masie jajecznej, soda tylko i wyłącznie spotęguje ten efekt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny amarantusowe

Jajka roztrzepać widelcem z cukrem, sodą i szczyptą soli. Następnie dodać amarantus, rodzynki, słonecznik i cynamon. Powstała masa powinna być dosyć gęsta. Aby lepiej nakładało się ją do foremek warto jest pomoczyć łyżkę w zimnej wodzie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak