Muffinki ze szczawiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • jajka

    3 szt
  • szczaw

    2 garści
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście szczawiu oczyszczamy dokładnie i płuczemy. Blendujemy z sokiem z cytryny.

Jajka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i masę szczawiową.

Dokładnie, ale delikatnie mieszamy, doprawiając też pieprzem.

Gotową masą napełniamy przygotowane foremki lub papilotki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut, do suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat