Muffinki ze szczawiem

Muffinki ze szczawiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    250 g
  • jajko

    3 szt
  • szczaw

    2 garści
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Muffinki ze szczawiem

Liście szczawiu oczyszczamy dokładnie i płuczemy. Blendujemy z sokiem z cytryny.

Jajka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i masę szczawiową.

Dokładnie, ale delikatnie mieszamy, doprawiając też pieprzem.

Gotową masą napełniamy przygotowane foremki lub papilotki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut, do suchego patyczka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat