Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z rabarbarem i kruszonką

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
jajko 2 szt
olej 1/2 szklanki
jogurt naturalny 200 g
mleko 3 łyżki
rabarbar 2-3 łodygi

Kruszonka

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1/4 szklanki
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z rabarbarem i kruszonką

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Składniki na kruszonkę dokładnie ze sobą wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na kilka minut. W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, cynamon i cukier. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy, dodajemy jogurt, mleko, olej a następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy łyżkę ciasta, na ciasto kładziemy kilka kawałków rabarbaru i posypujemy rozdrobnioną w palcach kruszonką. Pieczemy ok. 25 min. w temperaturze 180ºC. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 19.08.2016 14:57
Jestem głodna i z ogromną chęcią bym je teraz zjadła.. wszystkie ;)
Krystyna32 20.07.2016 12:07
apetyczne :)
KORAL 19.07.2016 18:04
Lubię takie babeczki z kruszonką :)
Stenka 19.07.2016 17:39
smaczne babeczki
RenataZ-et 19.07.2016 16:18
uwielbiam takie słodko-kwaśne muffinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak