Muffinki z porzeczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • masło

    10 dag
  • cukier

    8 dag
  • mąka pszenna

    11 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    2 sztuki
  • czerwone porzeczki

    1/2 szklanki
  • Krem:

  • serek mascarpone

    25 dag
  • czerwone porzeczki

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć cukrem na gładki i puszysty krem, następnie dodać jajka i cały czas ucierając dodawać przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Kiedy ciasto jest gotowe to delikatnie połączyć je z porzeczkami i napełnić nim foremki do muffinek.
Piec około 25 min w temp. 180st po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek.
Krem: Porzeczki zmiksować i ostrożnie połączyć z utartym serkiem z dodatkiem cukru.
Przygotowanym kremem ozdobić babeczki i schłodzić w lodówce przed podaniem można je dowolnie ozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lampencjo 15.04.2013 21:14
świetnie wyglądają
Drianna 15.04.2013 21:08
dekoracja zakrywa wnętrze i smak ale przyznam że wyglądają wiosennie
iziona 15.04.2013 18:57
Marcinie, ja użyłam mrożonych
Marcin9 15.04.2013 14:11
Takich jeszcze nie próbowałem, ale bardzo ciekawie się zapowiadają :) Spróbuję zrobić jak zacznie się sezon na porzeczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat