Muffinki z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier wanilinowy

    1 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    3/4 szklanki
  • orzechy zmielone

    6 łyżek
  • olej

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olej. Całość dokładnie wymieszać. Wbić jajko, dodać cukier wanilinowy. Utrzeć dokładnie. Na samym końcu dodać zmielone orzechy włoskie. Całość ciasta dokładnie wymieszać. Tak powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st. (przez 20 minut) i w 200 st. (ostatnie 5 minut). Wyjąć, ciepłe posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lemon 15.10.2012 10:50
piękne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat