Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z masłem orzechowym i orzechami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 240g
jajko 3-4 szt.
budyń waniliowy 2 op.
mleko 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 150-170 g
masło orzechowe 160 g
masło 100 g
orzechy dowolne 150 g

Porada

Muffinki można posypać cukrem pudrem, polać stopioną czekoladą albo posmarować lukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z masłem orzechowym i orzechami

Kroki postępowania

1
Jajka ubić z cukrem, dolać stopione i przestudzone masło, dodać miękkie masło orzechowe, dolać mleko - wszystko razem z miksować na jednolity płyn.
Krok 1 - Muffinki z masłem orzechowym i orzechami foto
2
Mąkę połączyć z sypkim budyniem, sodą i proszkiem do pieczenia - przesiać do miski. Połączyć z płynnymi składnikami i zmiksować. Dodać posiekane orzechy i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Muffinki z masłem orzechowym i orzechami foto
3
Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 2/3 pojemności.
Krok 3 - Muffinki z masłem orzechowym i orzechami foto
4
Piec 20-25 minut w temp. 180*C - pod koniec pieczenia można włączyć termoobieg.
Wystudzić przed podaniem.
Krok 4 - Muffinki z masłem orzechowym i orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.12.2015 06:48
apetyczne :)
Mama niejadka 16.12.2015 20:53
Pyszne muffinki
Babeczka35 16.12.2015 19:40
Muszą być pyszne:)
RenataZ-et 16.12.2015 18:35
uwielbiam wszystkie muffinki!
ice cubes 16.12.2015 18:28
Wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak