Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z malinami i porzeczką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 15 dkg
mąka pszenna 10 dkg
cukier 2 łyżki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
kolorowa posypka 2 łyżki
olej kokosowy 1/2 szklanki
jogurt naturalny 250 ml
orzechy włoskie
polewa czekoladowa
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z malinami i porzeczką

Do miski wsypujemy mąkę płatki jaglane cukier, proszek i sodę i posypkę czekoladową i płatki migdałowe.

Do drugiej miski wlewamy jogurt i olej wbijamy jajka mieszamy ręcznie np trzepaczką.

Do płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy, maliny i porzeczkę mieszamy składniki bardzo krótko.

Na blasze układamy foremki mi wyszło 8 babeczek i wypełniamy ciastem .Na każdą babeczkę wykładamy kawałki orzechów włoskich.

Nagrzewamy piekarnik 175 st wkładamy blachę z muffinkami i pieczemy około 30 minut.

Zimne babeczki polewamy polewą czekoladową.


POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.07.2017 00:48
też bym się chciała załapać na takie mufinki :-)
gusia1000 17.07.2017 23:35
Dobre takie.
gosia56 15.07.2017 12:35
Bardzo dziekuję dziewczyny za miłe komentarze;)
katarzynka455 15.07.2017 12:35
Wyglądają uroczo...i oczywiście jedną porywam:)
Ola1984 15.07.2017 09:33
Idealne do popołudniowej kawki :)
Bożena Matuszczyk 15.07.2017 01:34
Smakowicie kuszące muffinki.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak