Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z jagodami i budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
margaryna 100 gram
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
sok z cytryny 4-5 łyżek
budyń śmietankowy 1 opakowanie
jagody 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z jagodami i budyniem

Ciasto:
Suche składniki ciasta wymieszać w jednej misce , mokre w drugiej misce(margarynę roztopić i ostudzić). Następnie wszystkie składniki wymieszać razem.

Nadzienie:
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Jagody zagotować z cukrem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną. Zostawić do ostygnięcia.


Przygotowanie:
Do foremek nakładać 1 łyżkę ciasta 1 łyżeczkę jagód i budyniu, przykryć 1 łyżką ciasta. Ciasto powinno być do 2/3 wysokości foremek aby nie wypłynęło podczas pieczenia. Piec 20 minut w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.12.2013 11:02
podziwiam pomysł:-) , nie robiłam jeszcze takich:-)
Konczi 20.02.2013 15:23
pycha
gosia1988 20.02.2013 15:10
wyśmienite
dodi 20.02.2013 15:01
ciekawy przepis
Bogumiła
Bogumiła 20.02.2013 14:55
smaczne
miroslawa 20.02.2013 14:31
super
gosia56 20.02.2013 13:59
brzmi pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak