Muffinki z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanki
  • jagody

    3/2 szklanki
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier. W drugiej misce łączymy składniki mokre: olej, mleko, jajka i mieszamy je lub roztrzepujemy. Kolejno mokre składniki wlewamy do suchych i delikatnie mieszamy tylko do zawilgotnienia składników. Do powstałej masy dodajemy oczyszczone i osuszone jagody. Delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wypełnionej papilotkami. Muffinki pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (do zarumienienia). Podajemy oprószone cukrem pudrem. Można dodatkowo udekorować świeżymi jagodami i listkami jagód. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 29.07.2013 16:59
mniam zjadłabym takie
Mniam 28.07.2013 13:37
Muffinki z jagodami są pyszne.
aisza1 28.07.2013 13:36
mniam pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat