Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z jabłkiem i sokiem jabłkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 szt
margaryna 125 g
sok jabłkowy 100 ml
mąka 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
jabłka 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z jabłkiem i sokiem jabłkowym

Ciasto jest tak proste ,a tak smaczne ,że będziecie zadowoleni
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę .
Mąkę łączymy z proszkiem .
Margarynę topimy i studzimy .
Do ubitych jaj delikatnym strumieniem wlewamy margarynę .
Nastepnie dodajemy sok jabłkowy ,a na koniec mąkę , ciasto ma się dać nakładać swobodnie łyżką , wszytsko zależy od mąki , jeśli jest za gęste dodajcie więcej soku .
Jabłka obieramy i kroimy w małe cząstki ,do kokilek wlewamy ciasto ok 3/4 wysokosci , potem wkładamy po kilka szt jabłek .Pieczemy ok 25 min w tem 180st .Wyszło mi 18szt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.07.2013 21:43
uwielbiam takie babeczki
biatriss 19.07.2013 16:58
uwielbiam!! a jabłkowych jeszcze nie jadłam
Anna133 19.07.2013 12:28
Własnie a użycie soku dodało aromatu innego niż woda czy mleko
gosia1988 19.07.2013 12:24
lubię takie
halina17 19.07.2013 12:03
Dobre do herbatki.
Anna133 19.07.2013 11:32
Są wyśmienite ,takie delikatne , nie czuć tłuszczu ,a są wilgotne
iwi 19.07.2013 11:29
Super te muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak