Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z jabłkiem bezglutenowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka kokosowa 1/2 szklanki
mąka gryczana 1/2 szklanki
mąka ryżowa 1/2 szklanki
błonnik 1 łyżka witalnego
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
cynamon 1/2 łyżeczki cejlońskiego
jabłko 1 duże
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
olej kokosowy 2 łyżki
mleko 1 szklanka roślinnego

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z jabłkiem bezglutenowe

Przesiać przez sito mąki (kokosowa+gryczana+ ryżowa). Wymieszać z cynamonem i sodą. Dodać starte na drobnych oczkach jabłko i resztę składników. Dokładnie wymieszać. Formować kuleczki i wkładać do foremek na muffinki.

Piec ok. 15-20 minut w 180stopniach. Najlepiej smakują pierwszego dnia po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 14.06.2017 16:10
Fajne ciasteczka;))
Wafelek2601 13.06.2017 23:55
Pyszności.
Róża1 13.06.2017 22:31
pyszne i bardzo zdrowe !!!! :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak