Muffinki z czekoladkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajko

    2
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    4 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki

Dodatkowo

  • kakao

    1 łyżka
  • bita śmietana w proszku

  • mleko

    150 ml
  • jajko

    czekoladowe 3 sztuki
  • słodycze

    czekoladki kinder
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

. Najpierw jajka z cukrem ubijamy na puszystość.
2. Wlewamy do tego olej i jeszcze chwilkę ubijamy.
3. Następnie dodajemy kakao i znowu ubijamy.
4. Dodajemy proszek do pieczenia oraz mąkę, wlewamy mleko oraz miksujemy wszystko na gładką masę.
5. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Po porcji ciasta wlewamy do formy.
6. Formę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 25-30 minut.
7. Muffinki wyjmujemy i studzimy.
8. Teraz przygotowujemy bitą śmietanę. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość. Dodajemy kakao i chwilkę ubijamy.
9. Muffinki dekorujemy bitą śmietaną oraz czekoladkami i kinder jajkiem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat