Muffinki z czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
  • proszek do pieczenia

    2 i 1/2 łyżeczki
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1/2 kostki
  • jajko

    1
  • migdały bez skórki

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik so 190 stopni. Wysmaruj foremki masłem. Posiekaj czekoladę i połowę migdałów, resztę zostaw w całości. Rozpuść masło w rondelku. Weź dwie miski. W jednej wymieszaj mąkę, cukier, sól, posiekaną czekoladę. W drugiej- mleko, ostudzone masło, jajko, esencję. Następnie szybko wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż ciasto do foremek, na każdej porcji połóż po kilka migdałów. Piecz 20 minut- do zarumienienia muffinek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof42 30.03.2011 16:26
lekkie i słodkie
adam1f 07.03.2011 22:24
dobre
christopher1 16.09.2010 21:51
Coś dla mnie
buksiak12 11.09.2010 17:05
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:05
aż ślinka leci
buksiak12 11.09.2010 17:05
aż ślinka leci
Dorota71 11.09.2010 16:19
mniam mniam mniam
Dorota71 11.09.2010 16:19
mniam mniam mniam
Emilia22 11.09.2010 10:26
super przepis
Emilia22 11.09.2010 10:26
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat