Muffinki z czekolada

Muffinki z czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

  • proszek do pieczenia

  • cukier puder

  • jajko

  • woda

  • czekolada

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muffinki z czekolada

2 zoltka ubijam z cukrem (biore cukier puder bo latwiej sie ubija niz ze zwyklym, ale zwykle tez mozna uzyc). Nastepnie dodaje 2 lyzki wody, ubijam. Pozniej 2 lyzki maki wymieszane wczesniej z 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia. W drugiej misce ubijam piane z dwoch bialek. Lacze dwie masy ze soba. Na koncu wsypuje do ciasta kawalki czekolady-ale gotowe kupione czekoladowe wiorka lub kawaleczki, albo jesli takowych akurat nie mam to scieram czekolade na duzych oczkach na tarce.
Do papierowych foremek nakladam ciasto-1 lyzke stolowa, czasami troszke dokladam.
Pieke 25 min w piekarniku - pierwsze 10 min 200 stopni nastepnie 180-wkladam do lekko nagrzanego piekarnika :)
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Angelika10 01.12.2013 23:57
bardzo dobre
gusia1000 03.11.2013 15:52
Zawsze są dobre.
2milutka 29.09.2013 11:18
prosto i szybko
sylwia_mc 29.09.2013 09:38
piękne i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat