MUFFINKI Z CIEPŁYCH KRAJÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki mokre

  • mleko

    250 ml
  • olej

    90 ml
  • jajko

    1 sztuka
  • rozgnieciony banan

    1 sztuka

Składniki suche

  • mąka

    250 g
  • cukier

    175 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżeczki

Składniki na masę budyniową

  • budyń

    1 opakowanie
  • mleko

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale z 250 ml mleka- przestudzić.
Składniki suche i mokre wymieszać oddzielnie a następnie dodać mokre do suchych i lekko połączyć.
Do foremek nakładać po łyżce ciasta, następnie 1 łyżeczkę ostudzonej masy budyniowej i 1 łyżeczkę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do temp 200 stopni przez ok 20 minut do tzw. Suchego patyczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat