Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z białą czekoladą i malinami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier kryształ 0,5 szklanki
jajko 1 szt
jogurt naturalny 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
czekolada biała 50 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
maliny świeże 1,5 szklanki
czekolada biała 100 gram
syrop malinowy 2 (gęsty)

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z białą czekoladą i malinami

- Suche składniki /mąkę, cukier, cukier waniliowy,proszek / wymieszać w jednej misce.
- Mokre składniki /mleko, olej, jajo/ w dugiej misce.
- Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać tylko do połączenia się składników.
- Na koniec dodać drobno pokrojoną czekoladę i jeszcze raz krótko wymieszać.
- Ciasto nakładać do papierowych papilotek ułożonych w foremce do muffinków/ na ok.2/3 wysokości/.
- W środek ciasta każdej babeczki wcisnąć po 2 malinki.
- Piec ok.25 min w temp.190 st.C.
- Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a do lekko przestudzonej dodać syrop malinowy /lekko pomieszać, ale nie łączyć dokładnie składników/.
- Muffiny pokryć masą z białej czekolady, a na wierzchu ułożyć malinkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.03.2013 10:11
Ślinka cieknie na sam widok.
cooleczka 14.11.2012 21:06
kuszące
Magula 29.09.2012 23:29
superaśne te muffiny
czekoladka_m 29.09.2012 15:23
Pysznie i kolorowo:):)
ziutula
ziutula 29.09.2012 14:22
wygląda jak miss muffinka
caffee_tea 29.09.2012 13:27
mniam, muszę spróbować ten przepis
Katarzyna54 29.09.2012 12:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak