Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z bekonem

2.0
(8)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Muffinki nie muszą być na słodko. W wytrawnej wersji smakują równie dobrze! Świetnie sprawdzą się jako jedzenie "na wynos" i imprezowa przekąska. 

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
olej 4 łyzki
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
bekon 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z bekonem

1. Bekon pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.

2. W misce wymieszać ze sobą mąkę, sól i proszek do pieczenia.

3. W drugiej misce połączyć jajka, mleko i olej.

4. Płynne składniki połączyć z suchymi składnikami, dodać usmażony bekon, wszystkie składniki przemieszać.

5. Piec około 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 22.02.2014 18:41
Pyszne te wytrawne muffinki:)
IlonaAlbertos 22.11.2013 21:36
Muszą być smaczne.
Karolcia12 22.10.2013 11:25
fajna wersja babeczki
Katarzyna59 29.04.2013 20:13
bardzo apetyczne
Łukasz15 26.09.2012 12:21
Super
mirosława4 11.05.2012 23:27
na pewno są smaczne pomimo iż pisze że wymieszać z proszkiem do prania:)
Tomek13 08.11.2011 22:41
smakowite
Tomek13 08.11.2011 22:41
smakowite
Tomek13 08.11.2011 22:41
smakowite
edyta44 12.09.2011 11:30
super
Krystyna32 13.08.2011 06:19
ekstra gites-majonez
ajres 04.08.2011 22:39
pomyslowo
Magda60 29.06.2011 22:35
super
agogo2 13.05.2011 23:53
super
Mariusz10 14.04.2011 23:24
super, muszą być dobre!
Edyta38 07.04.2011 10:08
interesujące:) ciekawe jak smakuja
Iwona51
Iwona51 24.01.2011 17:12
super
PaniMISIOWA 18.10.2010 11:25
Jeszcze nigdy nie jadłam muffinek na słono, ale ten przepis mnie zainteresował...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak