Muffinki z bananami i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    280 g
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżecz.
  • cukier

    90 g
  • cukier waniliowy

    2 łyżecz.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

    50 ml
  • masło

    75 g
  • czekolada gorzka

    50 g
  • banan

    450 g
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/2 łyżecz.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muffinki z bananami i czekoladą foto
Do jednej miski wsypuję sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. W drugiej misce rozgniatam obrane ze skóry banany, dodaję cukier, cukier waniliowy, wbijam jajko, wlewam mleko i roztopione masło, roztrzepuję widelcem, aż składniki dokładnie się połączą.
Suche składniki łączę z mokrymi, mieszam za pomocą widelca tylko do połączenia składników. Na koniec wsypuję czekoladę pokrojoną na małe kawałeczki.
Krok 2 - Muffinki z bananami i czekoladą foto
Masę wykładam do papilotek rozłożonych w formie na muffinki.
Krok 3 - Muffinki z bananami i czekoladą foto
Piekę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180*C przez ok. 25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 24.07.2013 09:46
Robię podobne - pycha!
joanna30 24.07.2013 09:31
Jak ja lubie takie smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat