Muffinki truskawkowo-cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 szt
  • mąka

    1i1/4 szkl
  • cukier

    3/4 szkl.
  • olej

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kisiel cytrynowy

    1 op
  • kisiel truskawkowy

    1 op
  • sok z cytryny

  • lukier

  • cukier puder

    200 g
  • masło

    1 łyżka
  • czerwony barwnik

    kilka kropli
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • woda

    2 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,wlać olej ,sok z cytryny i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodać kisiel truskawkowy,do drugiej kisiel cytrynowy,wymieszać. Do przygotowanych papierowych foremek wlać po łyżce ciasta cytrynowego i ciasta truskawkowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 20 minut. Po ostudzeniu udekorować lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Noruas 11.11.2013 17:04
super pomysł, mają piękny kolorek!
plocia 07.11.2013 22:44
Wyglądają jak truskawki z bajki :)
Aleksandra/Olcia 22.10.2013 12:09
idealne dla dzieci
as28 22.10.2013 11:27
mniam mniam
tatiana2 04.10.2013 12:04
wyglądają jak małe muchomorki :)
everay 04.10.2013 11:59
kolorowe cudeńka:)
Renataj 03.10.2013 22:29
Babeczki - muchomorki. Piękne.
6zer 03.10.2013 21:35
idealny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat