Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki szpinakowe ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Proste do przygotowania, a jednocześnie pyszne i delikatne muffinki. Z dodatkiem szpinaku i śliwek smakują wybornie.

Składniki:

Składniki:

jajko 2 sztuki
olej 60 mililitrów
śmietana 30% 200 mililitrów
szpinak świeży 100 gramów
mąka 230 gramów
cukier 0.5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śliwki 6 sztuk
cukier puder do posypania 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki szpinakowe ze śliwkami

Szpinak rozdrobnić blenderem. Ze śliwek usunąć pestki i pokroić na plasterki. W jednej misce wymieszać jajka z olejem, szpinakiem i śmietaną, w drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny do 3/4 wysokości. Na wierzchu ułożyć śliwki. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak