Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki rabarbarowo-migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 2 szt
olej rzepakowy 150 ml
cukier kryształ 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
rabarbar 400 gram
cukier 15 gram (migdałowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki rabarbarowo-migdałowe

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć, osuszyć (nie obierać) i pokroić w plasterki.
Krok 1 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto
2
Do dużej miski wsypać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Wymieszać łyżką.
Krok 2 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto
3
Do drugiej miski wbić jajka, dodać cukier kryształ oraz cukier migdałowy. Wymieszać za pomocą trzepaczki.
Krok 3 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto
4
Dodać mleko oraz olej i jeszcze raz wymieszać.
Krok 4 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto
5
Dodać składniki mokre do suchych. Wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Na koniec dodać pokrojony rabarbar, wymieszać.
Krok 5 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto
6
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć łyżką ciasto. Wstawić muffinki do nagrzanego piekarnika i piec je przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 6 - Muffinki rabarbarowo-migdałowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.07.2017 07:21
apetyczne muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak