muffinki pomarańczowe z białą czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/5 kost.
  • maślanka

    1/2 szkl.
  • pomarańcza duża

    1 szt.
  • jajko

  • mąka

    2 szkl.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • czekolada biała

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

czekoladę drobno pokroić,pomarańczę sparzyć wrzątkiem,otrzeć skórkę obrać pozostałą białą część skórki wyfiletować ją i zmiksować blenderem,w naczyniu wymieszać składniki sypkie i odstawić.Margarynę rozpuścić w rondelku wlać maślankę,zmiksowaną pomarańczę wraz z otartą skórką z cytryny wbić jajko i wymieszać całość widelcem dodać wymieszane sypkie składniki i pokrojoną czekoladę wymieszać całość widelcem i nakładać łyżką do papierowych foremek masę do 2/3 wysokości.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.i upiec na złoty kolor ok.15-20min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 23.07.2013 06:54
ale pyszności
magdziorka6 09.09.2012 11:56
smakołyk
caralajna 04.09.2012 09:03
z pomarańczą ciasto jest pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat