Muffinki piernikowo-bakaliowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

    1/3 szklanki
  • jajko

    1
  • przyprawa korzenna

    1 łyżka
  • kakao

    1 łyżka
  • rodzynki

  • mak

  • orzechy

  • słupki migdałowe

  • żurawina

  • skórka pomarańczowa

  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Standardowo w jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, przyprawę korzenną; a w drugiej misce składniki mokre: miód, mleko, jajko, olej.
Zawartość miski drugiej wlewamy do miski pierwszej :) i mieszamy.
Następnie dodajemy bakalie, "na oko" :)
Masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
Gotowe muffinki polewamy czekoladą i ozdabiamy bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aida 12.02.2014 14:45
niby tak ;) choć wg mnie są pyszne i bez świąt ;)
Agata3 12.02.2014 14:35
taki powiew świąt, znakomite babeczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat