Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki piernikowe z pijaną pigwą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 i3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olej rzepakowy 1/3 szklanki
cukier 3/4 szklanki
aromat migdałowy 1 kropla
aromat waniliowy 1 kropla
rodzynki
mleko 1 szklanka
kakao 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier puder
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 0,5 op
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki piernikowe z pijaną pigwą

W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, przyprawę piernikową, cukier,cynamon. Oddzielnie połączyć roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Wlać je do suchych składników, mieszając dodając pokrojoną w kosteczkę pigwę i całe rodzynki. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 3/4 wysokości.
Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Muffinki udekorować cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 17.12.2013 09:02
fajnie wyglądają
Rafał10 16.12.2013 17:50
wow! jakie wyrośniete... zrobię :)
stef 16.12.2013 17:03
Z taką pigwą zawsze i wszędzie.
Marta11 16.12.2013 14:57
jakie wyrosniete pycha
pawel123 16.12.2013 13:59
smakowitości
Monika10 16.12.2013 13:16
uwielbiam taki deser
IwonaDD 16.12.2013 12:52
pięknie urosły
dodi 16.12.2013 12:17
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak