Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki pączkowe z marmoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 90 ml
olej 60 ml
jajko 1 szt
olejek waniliowy 1 łyzeczka
mąka pszenna 180 g
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier puder 70 g
marmolada 50 g
masło lub margaryna 50 g
brązowy cukier 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki pączkowe z marmoladą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko , olej , jajko i olejek dobrze roztrzepujemy.

Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.

Wszystko razem mieszamy – robimy to krótko – tylko do momentu połączenia składników.

Foremki ( ja używam silikonowych ) wypełniamy odrobiną! ciasta.

Dodajemy łyżeczkę marmolady i przykrywamy resztą ciasta ( tak , by sięgało do 3/4 wysokości foremki ).

Wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut.

Lekko studzimy po upieczeniu a następnie moczymy w roztopionym maśle i cukrze.

Odstawiamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 27.02.2014 20:54
Lubię muffinki i ten sposób ich przyrządzania wydaje mi się bardzo ciekawy.
nogawkuchni 27.02.2014 20:21
Świetne muffinki,wyglądają kusząco,interesująca i smakowita propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak