Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki na mleku w proszku
Babeczki z mlekiem w proszku - dlaczego warto je zrobić?
Dodatek mleka w proszku do muffinek pozytywnie wpływa na ich wilgotność. Ciasto po upieczeniu nie jest suche w środku. Co więcej, mleko w proszku nadaje muffinkom kremowego smaku. Ponadto babeczki z mlekiem w proszku zachowują swoją świeżość na dłużej niż te przygotowane na bazie świeżego mleka lub jogurtu. Kremowy smak babeczek z mlekiem w proszku podkreśla dodatek białej czekolady, którą na końcu można udekorować muffiny!
Kroki postępowania


Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, olej i połączyć.



Piec w temperaturze 175 stopni przez około 25-30 min.

Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać nią ostudzone muffinki. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi.
Smacznego!
