Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki migdałowo-kakaowo-kokosowe z posypką z białej czekolady :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszennna tortowa 1,5 szklanki
masło pół kostki
cukier puder 10 łyżek
sól 3 szczypty
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
jajko 2 sztuki
mleko 125 ml
płatki migdałowe 5 łyżek
wiórki kokosowe 5 łyżek
kako 2 łyżki
biała czekolada 12 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki migdałowo-kakaowo-kokosowe z posypką z białej czekolady :)

Masło ucieramy z cukrem i jajkiem, dodajemy po łyżce mąki (przesianej z proszkiem do pieczenia i solą) i mleka i ucieramy aż skończymy składniki. Ciasto dzielimy na trzy części i mieszamy:
1. porcję z uprażonymi na patelni płatkami z migdałów
2. porcję z kakao
3. porcję z uprażonymi na patelni wiórkami.
Ciasto może być dość gęste, więc nakładamy łyżką do 10-12 foremek- 1 warstwa - 1cm. Pieczemy około 20 minut w 150 stopniach. Wyciągamy, gdy się upewnimy drewnianym patyczkiem, że ciasto w środku jest upieczone. Białą czekoladę mieszamy z łyżką wiórków kokosowych i rozpuszczamy na małym ogniu z łyżką mleka. Układamy na schłodzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.03.2013 10:20
ale pyszności
Mariusz10 25.12.2011 17:25
super
Agnieszka_B 24.12.2011 23:01
Uwielbiam muffiny!
MAR3STA 17.12.2011 17:49
pyszne!
joanna77 16.12.2011 14:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak