Muffinki marchewkowo-serowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanka
  • marchew

    2 sztuka
  • olej z pestek winogron

    1/2 szklanka
  • cukier brązowy

    1/2 szklanka
  • jaja

    3 sztuka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczka
  • serek homogenizowany

    250 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać serek homogenizowany, olej z pestek winogron oraz startą marchewkę. Wszystko wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystko wymieszać razem z ubitymi na sztywno białkami. Przełożyć do foremek. Piec ok 25-30 min. w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaDD 01.05.2013 14:56
pewnie były pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat