Muffinki kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki suche

  • mąka pszenna

    270 g
  • cukier

    180 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki płaskie
  • wafelki kokosowe

    130 g
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki

Składniki mokre

  • mleko

    250 ml
  • olej

    100 ml
  • jajko

    1
  • ekstrakt kokosowy

    kilka kropel

Dodatkowo

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce łączymy ze sobą wszystkie mokre składniki, a w drugiej suche. Wafelki kokosowe kruszymy i dodajemy do składników suchych. Do składników mokrych dodajemy składniki suche i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Foremki do muffinek napełniamy ciastem do 3/4 ich wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C. Pieczemy przez 20-25 minut. Studzimy na kratce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 24.11.2017 12:19
smacznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat