Muffinki jagodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    30 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • jajko

    4 sztuki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzec z 3/4 szklanki cukru pudru. Ucierając wbijac po jednym jajku. Następnie dodac mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia (można dodac też aromat). Dokładnie wymieszac. Jagody wymieszac z niewielką ilością mąki ziemniaczanej, a następnie dodac je do ciasta. Ostrożnie wymieszac. Porcje ciasta wkładac do przygotowanej formy na muffinki. Piec 25 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 11.11.2012 09:37
wyglądają kusząco:)
marinia 29.09.2012 22:00
można dorzucic mrożone :)
manaika 29.09.2012 20:57
szkoda, że już po jagodach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat