Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki jabłkowo-cynamonowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 2 łyżeczki
jabłka 2 szt
masło 100 g
jajko 1 szt
maślanka 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki jabłkowo-cynamonowe

Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Zasypujemy 1 łyżeczką cynamonu oraz 2 łyżkami cukru. Mąkę mieszamy z 1/2 szklanki cukru, sola, sodą oczyszczoną i cukrem wanilinowym. Dodajemy miękkie masło, roztrzepane jajko, maślankę i miksujemy na jednolite ciasto. Do ciasta dodajemy jabłka i mieszamy łyżką. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonymi papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch pozostałym cukrem i cynamonem. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach ok. 20 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 17:36
Na pewno pyszne są.
dagita 01.08.2014 22:19
Chyba będę musiała je kiedyś powtórzyć bo takie dobre :)
Ola1young 01.08.2014 12:56
apetyczne ,mniam
dagita 31.07.2014 13:07
Polecam bo są obłędnie pyszne :)
ben-ka 31.07.2014 12:51
Apetyczne,a ja jakoś dawno ich nie robiłam....
usmiech 31.07.2014 11:50
fajny przepis
Beatris 31.07.2014 11:27
Smakowicie wyglądają, skusiłabym się na jedną.
Sroczka 31.07.2014 11:07
Ależ pysznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak