Muffinki Czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • cukier

    1 szkl
  • jajko

    2 szt
  • margaryna

    150 g
  • czekolada

    150 g
  • mleko

    170 ml
  • rodzynki

  • cukier waniliowy

  • masa krówkowa

    1 puszka
  • kropelki czekoladowe

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier wanilinowy, rodzynki i wymieszać, odstawić. Jajka rozmiksować w drugiej misce razem z mlekiem. Teraz wszystkie składniki delikatnie łączymy za pomocą łyżki: do sypkich, przesianych składników dodajemy masę jajeczną i kilkakrotnie delikatnie mieszamy łyżką, dodajemy roztopiona margarynę, a za chwilę posiekaną czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do papilotek i wstawić do piekarnika. Piec przez około 20-25 minuty, w temp. 180*C, aż muffiny urosną. Upieczone muffiny ozdobić masa krówkową i posypać kropelkami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 13.02.2014 20:43
muszą być pyszne
JOANNA16 07.09.2013 21:26
wyglądają przepysznie
Andrzej8 14.04.2013 13:51
pięknie podane te muffinki
Katarzyna34 14.04.2013 13:39
wyśmienicie wyglądają
kriko 14.04.2013 09:57
lubie mufinki
reniatka 13.04.2013 22:15
Świetne muffinki
justys759 13.04.2013 22:09
rewelacyjne!
Megg 13.04.2013 21:39
wspaniałe!!!
Marcin9 13.04.2013 21:38
Aż naszła mnie ochota na coś slodkiego :)
noninka77 13.04.2013 21:32
apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat