Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 250 g
banan 3-4 bardzo dojrzałe
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
migdały zmielone 1/2 szkl.
jogurt grecki 2-3 łyżki
olej z pestek winogron 100 ml
jajko 2 duże

Porada

Muffinki idealnie smakują z dodatkiem domowych powideł.

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru

Kroki postępowania

1
Bardzo dojrzałe słodkie banany utrzeć na największych oczkach tarki warzywnej.
Krok 1 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto
2
Do bananów wbić jajka i dodać szczyptę soli.
Krok 2 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto
3
Masę połączyć ze zmielonymi migdałami.
Krok 3 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto
4
Suche składniki połączyć i i wymieszać.
Krok 4 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto
5
Do masy bananowo-migdałowej dolać olej, dodać jogurt naturalny i wsypać suchą mieszankę. Dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto
6
Napełnić ciastem formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami.
Piec 20-25 minut w temp. ok. 180*C z termoobiegiem.
Krok 6 - Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Android 18.07.2016 17:36
Wspaniałe i zdrowe
Habibi 18.07.2016 08:50
Te muffinki są idealne dla diabetyków oraz osób zwracających uwagę na indeks glikemiczny (IG) w swoich pokarmach :)
norweska20 17.07.2016 22:46
zawsze mile widziane
w mojej kuchni 17.07.2016 16:52
dla mnie pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak