Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki bananowo-kakaowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa typ 2000 250 gram
banan 3-4 sztuki
kakao 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 1/2 szklanki
olej 100 ml
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki bananowo-kakaowe

Kroki postępowania

1
Banany obrać i rozgnieść widelcem.
Krok 1 - Muffinki bananowo-kakaowe foto
2
Do bananów dodać jajka i olej i wymieszać.
Krok 2 - Muffinki bananowo-kakaowe foto
3
Migdały całe zalać gorącą wodą i pozostawić na chwilę. Obrać ze skórki i zmielić na mąkę. Dodać do mokrych składników i wymieszać.
Krok 3 - Muffinki bananowo-kakaowe foto
4
Suche składniki wymieszać ze sobą.
Krok 4 - Muffinki bananowo-kakaowe foto
5
Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać.
Krok 5 - Muffinki bananowo-kakaowe foto
6
Foremki na muffinki napełnić do 3/4 wysokości. Piec 20-250minut w 180stopniach
Krok 6 - Muffinki bananowo-kakaowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 24.03.2017 21:19
super przepis :)
Franciszek 24.03.2017 00:57
pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak