Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muchomory z patelni

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapeluszy muchomorów czerwieniejących (Amanita rubescens) 10-15
łyżki masła 2
sól i pieprz mielony do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Muchomory z patelni

Kapelusze muchomorów dokładnie oczyścić z resztek ściółki i piasku, opłukać i osuszyć. Większe można pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, dodać olej. Kłaść grzyby na rozgrzany tłuszcz i smażyć na silnym ogniu aż zaczną się złocić, obrócić i usmażyć z drugiej strony. Pod koniec oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do mięs. Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2013 20:19
nie znasz się to nie komentuj głupio - nie wszystkie muchomory są trujące
Smaczna_B 21.12.2013 16:25
chce wszystkich doradców otruć , żeby tylko ona tu brylowała:)
Sarenka 24.10.2011 11:15
ajajaj, brzmi trwogo :]
dagmara11 02.11.2010 20:43
Kiedyś w Czechach jadłam sałatkę z czerwonych muchomorów! Mocna rzecz. A tu takie danie! Polecam moje danie z borowików - mimo wszystko bezpieczniejsze:))
agnieszka189 01.10.2010 11:56
ojejku, muchomory, nie znam się na muchomorach, chyba bym się bała spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak