muchomorki i wesołe zajączki

muchomorki i wesołe zajączki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 szt
  • pomodory małe

    3 szt
  • majonez tradycyjny

    1 łyżeczka
  • liść pora

    1 szt
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • rzeżucha

    do dekoracji
  • Goździki całe Prymat

    8 szt
  • jajka przepiórcze

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 (pokrojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania muchomorki i wesołe zajączki

Jajka ugotuj na twardo,ostudź,obierz ze skorupek.Z 4jaj kurzych i przepiórczego odetnij końce.Jajka ustaw na płaskim talerzu.Pomidory umyj,wytrzyj,z każdego odkrój czapeczkę.Pomidory i czapeczki ułóż na przygotowanych jajkach.Na pomidorowych kapeluszach zrób kropki z majonezu.Pozostałe jajka ustaw w obręczach na serwety.Z liścia pora wycinaj zajęcze uszy,wciśnij je w napięcia na górze jajek.Z goździków zrób zajaczką oczy,nosy,z kawałeczków papryki,a wasy ze szczypiorku.Talerz udekoruj rzeżucha.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

SmacznaPyza 17.03.2012 22:38
niesmacznie trafić na goździka - lepiej oczki zrobić z czegoś bardziej jadalnego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat