Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 25-30 dkg
jogurt naturalny 250 gram
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy

Kroki postępowania

1
Czereśnie wypłukać pod bieżącą wodą i usunąć pestki.
Krok 1 - Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy foto
2
Przełożyć czereśnie do naczynia do miksowania i zblendować na gładką masę.
Krok 2 - Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy foto
3
Dodać jogurt naturalny i miksować jeszcze przez chwilę.
Krok 3 - Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy foto
4
Dodać łyżkę miodu i miksować jeszcze 1-2 minuty, aż składniki dobrze się połączą.
Krok 4 - Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy foto
5
Wlać mus do pojemniczków na lody lub do miseczek. Wstawić do zamrażarki na minimum 3-4 godziny.
Smacznego :)
Krok 5 - Mrożony mus jogurtowo-czereśniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 07.08.2016 18:15
Pyszny :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak