Mrożony jogurt z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    500 ml
  • truskawki

    500 g
  • cukier puder

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i odszypułkowane truskawki przekładamy do wysokiego pojemnika. Blenderem dokładnie rozdrabniamy. Wsypujemy cukier i wlewamy jogurt. Miksujemy aż wszystko się połączy. Wstawiamy do zamrażarki na około 4 godziny. Często mieszamy aby równomiernie jogurt się zamrażał. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat