Mrożona kawa z kakaową bitą śmietaną

Mrożona kawa z kakaową bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa rozpuszczalna

    2 czubate łyżeczki
  • cukier waniliowy

    2 czubate łyżeczki
  • woda

    wrząca 1/4 szklanki
  • kostki lodu

    1 garść
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 szklanka
  • śmietana kremówka

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    do smaku
  • kakao

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawę przesypać do kubka, dodać do niej cukier waniliowy, zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić i schłodzić. Do dwóch szklanek wrzucić kostki lodu, zalać je mlekiem. Do mleka wlać słodką kawę. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej trochę cukru pudru do smaku i kakao, dokładnie wymieszać. Kakaową bitą śmietanę dodać do kawy. Podawać od razu po przygotowaniu ze słomką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IgraszkiLosu

06.07.2017 10:34
idealna na nadchodzące upały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat